Miło nam poinformować, że w tym roku w ramach konkursu grantowego Działaj Lokalnie wpłynęło 28 wniosków. Brawa i serdeczne podziękowania dla wszystkich, którzy złożyli wnioski i chcą działać. W tegorocznej edycji wpłynęły wnioski z gmin: Bogoria, Osiek, Staszów, Łubnice, Rytwiany, Szydłów i Połaniec. Cieszymy się, że z roku na rok wnioski i pomysły w nich prezentowane są coraz lepsze – bardziej dopracowane i bardziej innowacyjne!

Dziękujemy również naszym partnerom – Gmina Bogoria, Gmina Łubnice, Gmina Połaniec, Gmina Rytwiany, Gmina Szydłów, Starostwo Powiatowe w Staszowie, Grupa Azoty Siarkopol, Radio Leliwa, Tygodnik Nadwiślański, Arkonosoft dzięki którym pula dofinansowań, będzie naprawdę imponująca, a promocja programu jeszcze szersza.

W chwili obecnej komisja w skład, której wchodzą przedstawiciele samorządu lokalnego, biznesu, naszych partnerów oraz specjaliści z zakresu działań społecznych , którzy na co dzień pracują z wnioskami i promocją organizacji pozarządowych, analizują i oceniają wnioski, które wpłynęły w ramach Działaj Lokalnie. Wyniki ich pracy poznamy do 20 czerwca 2019 roku. Trzymamy kciuki za wszystkich wnioskodawców!